Over

Ik ben Esmee Manubulu. Naast mijn passie voor kunst en cultuur ben ik altijd al dol geweest op knuffels en (Barbie) poppen. Als klein meisje zag ik ooit een aflevering van het Klokhuis waar ze achter de schermen gingen kijken bij een poppendokter. Dit vond ik zo geweldig! Het leek mij een geweldig beroep om uit te oefenen. Qua opleiding ben ik eerst MBO Meesterschilder gaan doen en daarna HBO Cultureel Erfgoed, waardoor ik vele jaren in het erfgoed veld heb gewerkt als kunstbeheerder. Door de rust die de corona pandemie met zich meebracht kon ik in februari 2021 beginnen als knuffeldokter onder de naam ‘Stuffie Care en Repair‘. Met de verwachting dat ik eens per maand een patiëntje zou hebben. Maar die verwachting werd ruimschoots overtroffen en met trots kan ik zeggen dat ik nu (november 2022) meer dan 200 knuffels heb mogen behandelen!

Sinds november 2022 ben ik verhuist en heb ik mijn eigen atelier aan huis. Een heerlijk kamertje waar ik alles beschikbaar heb voor mijn behandelingen en de patiëntjes hoeven niet bang te zijn dat ze terecht komen in een klinische ziekenhuis omgeving. Hierdoor heb ik ook de ruimte gekregen om mijn hobby verder uit te breiden. Een nieuwe naam (knuffelrestauratie.nl) met website en een inschrijving bij de KVK geeft mij de mogelijkheid mijn diensten steeds verder te ontwikkelen.

Daarnaast heb ik vanaf 1 januari 2023 de kans gekregen om bij een bedrijf intern opgeleid te worden tot boek en papier restaurator. Iets wat ik met beide handen heb aangenomen. Dus vanaf dan zal ik naast knuffel dokter in de avond, overdag werken als restaurator voor andere objecten!

Ik vind het heerlijk om knuffels weer een mooi en fris uiterlijk te geven. Ze hun ziel terug te geven. Om dit voor elkaar te krijgen kan ik soms vele uren bezig zijn met één knuffel. Bij sommige gevallen kan een behandeling wel 20+ uren duren. Om het nog niet te hebben over stofonderzoek en het vinden van de juiste kleuren, goede maat neusjes en ogen. Ik reken geen uurloon maar bereken per project een (in mijn ogen) eerlijke prijs voor de behandeling.

Dus, heeft je knuffel maatje eerste hulp nodig, een kleine of grote reparatie of gewoon een opfris beurt? Laten we er dan samen naar kijken. Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘Behandeling aanvragen’.