Over

Ik ben Esmee Manubulu. Naast mijn passie voor kunst en cultuur ben ik altijd al dol geweest op knuffels en (Barbie) poppen. Als klein meisje zag ik ooit een aflevering van het Klokhuis waar ze achter de schermen gingen kijken bij een poppendokter. Dit vond ik zo geweldig! Ik wilde dat ook graag doen maar heb er toen eigenlijk nooit echt iets mee gedaan. Qua opleiding ben ik eerst MBO Decoratieschilder gaan doen en daarna HBO Cultureel Erfgoed, waardoor ik vele jaren in het erfgoed veld heb gewerkt als kunstbeheerder. Door de rust die de Covid pandemie met zich meebracht ben ik eigenlijk spontaan in februari 2021 begonnen als knuffeldokter onder de naam ‘Stuffie Care en Repair‘, met de verwachting dat ik eens per maand een patiëntje zou hebben. Ik had niet het idee dat er veel interesse voor zou zijn. Maar die verwachting werd ruimschoots overtroffen en met trots kan ik zeggen dat ik nu (augustus 2023) meer dan 300 knuffels heb mogen behandelen! Hiervan is 90% van de knuffel-eigenaren volwassen en komen deze uit alle lagen van de samenleving.

Sinds november 2022 ben ik verhuist en heb ik mijn eigen atelier aan huis in Apeldoorn. Een heerlijk kamertje waar ik alles beschikbaar heb voor mijn behandelingen. Hierdoor heb ik ook de ruimte gekregen om mijn passie uit te breiden. Een nieuwe naam (knuffelrestauratie.nl), een nieuwe website en een inschrijving bij de KVK heeft mij de mogelijkheid gegeven mijn diensten steeds verder te ontwikkelen. Tevens werk ik in loondienst als boek en papier restaurator. Het knuffeldokter “zijn” doe ik in de avonduren en weekenden

De behandelingen zijn erg afwisselend en verschillen van een nieuw oogje tot een bijna volledige reconstructie van de knuffel. Om dit voor elkaar te krijgen kan ik soms vele uren bezig zijn met één knuffel. Bij sommige gevallen kan een behandeling wel 20+ uren duren. Om het nog niet te hebben over stofonderzoek en het vinden van de goede maat neusjes en ogen. Maar de resultaten en de blijdschap van de eigenaren is altijd een ontzettend grote beloning.

Momenteel geen behandelingen

Momenteel worden er ivm prive omstandigheden geen nieuwe behandelingen aangenomen. Houd vooral mijn website en social media in de gaten voor updates hierover, @knuffelrestauratie.nl. Excuses voor het ongemak.

Dit zal sluiten in 10 seconden