FAQ’s

Wat houdt knuffelrestauratie.nl in?

  • In het woordenboek wordt restauratie gedefineerd als ‘herstel van vroegere toestanden’. Dus het herstellen en/of terugbrengen naar hoe het ooit was. Bij knuffelrestauratie.nl probeer ik als knuffeldokter de knuffels (en eventueel ander speelgoed) te repareren en deze weer zover te herstellen dat er nog jaren mee geknuffeld kan worden.

Hoe maak ik een afspraak om mijn knuffel te laten repareren?

  • Ik werk met een wachtlijst. Bij ‘Behandeling aanvragen en wachtlijsten’ vind je hierover meer info.

Waarom zijn je reparaties zo duur?

  • Knuffeldokter zijn is een beroep die maar weinig voorkomt, maar waar wel veel vraag naar is. Soms hoor ik dat mijn prijzen te hoog zijn en die reactie begrijp ik wel. Maar deze verlagen zal ik niet doen. Een gemiddeld uurloon voor een zzp’er zit tussen de 30 en de 70 euro. Voor een volledige restauratie waar ik gemiddeld 15+ uur mee bezig ben vraag ik ongeveer 130 euro. Wat dus betekend dat ik dan 8,50 per uur reken wat technisch gezien ver onder het minimum loon zit. Dat vind ik niet erg gezien ik het liefst iedereen wil helpen. Maar lager in mijn vraagprijs zal ik echt niet gaan.
  • Bob de Berendokter en Knuffeldokter Crea Trea zijn twee andere knuffeldokters die naast mij hetzelfde werk uitvoeren. Hierin hebben we alledrie ons eigen werkwijze en kostenplaatje waar dus veel verschil in kan zitten.

Is mijn knuffel nog wel te redden?

  • Veel mensen denken dat hun knuffel niet meer te redden is. Maar 9 van de 10 keer kan die nog prima gerepareerd worden. Je mag mij altijd een mail sturen met de vraag of een behandelingsaanvraag nog de moeite waard is. Weet wel, als ik zeg dat de knuffel nog te maken is, dan moet je apart daarvan nog wel het formulier invullen bij ‘behandeling aanvragen’.

Welke spullen gebruik je voor je restauraties?

Kan ik ook leren om en knuffel te repareren?

  • Jazeker! Als je nog nooit met naald en draad in de weer bent geweest zou ik je eerst aanraden een naaicursus te volgen of de basisprincipes op te zoeken, voordat je je eigen knuffel of die van iemand anders onder handen neemt om teleurstelling te voorkomen. Ook TikTok biedt veel voorbeeld filmpjes aan. Mocht je vragen hebben dan kan je mij altijd mailen.

Repareer je ook ander speelgoed?

  • Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen. Maar veel ervaring met het repareren van ander speelgoed, zoals bijvoorbeeld poppen, heb ik niet. Wel heb ik vanuit eigen interesse en opleiding ervaring met hout, papier en kunststof. Ik zoek graag uit hoe ik iets weer kan repareren en vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Dus mocht je een ander speelgoedje (hobbelpaard, muziekdoosje, barbiepop bijv.) hebben die je graag wilt laten opknappen, dan kan je me altijd mailen.

Maak je ook replica’s van oude knuffels?

  • Jazeker! Maar weet wel dat een replica maken zo’n drie maanden zal duren en tussen de 200 en 250 euro zal kosten. Voor meer info mag je mij altijd mailen.

Momenteel geen behandelingen

Momenteel worden er ivm prive omstandigheden geen nieuwe behandelingen aangenomen. Houd vooral mijn website en social media in de gaten voor updates hierover, @knuffelrestauratie.nl. Excuses voor het ongemak.

Dit zal sluiten in 10 seconden